вівторок, 11 лютого 2020 11:13

Від бензинів до автогазу: як зміняться ціни протягом тижня

Від бензинів до автогазу: як зміняться ціни протягом тижня
Дизпаливо та автогаз можуть подорожчати, якщо введуть мита на російське паливо. Фото: Уніан

Цього тижня ціни на бензин не змінюватимуться. Водночас автомобільний газ продовжить дешевшати.

"Через низький попит на газ, як і раніше, є його профіцит. Крім того, в Україні фіксують значне здешевлення бензину. Співвідношення вартості газу до бензину майже дійшло до 50%. Тому газотрейдери знижують вартість на тлі надлишку пропозиції. Газ може за тиждень ще впасти в ціні на 10-20 копійок за літр", - пояснює Геннадій Рябцев із науково-технічного центру "Психея", пише "Сегодня".

За словами директора консалтингової групи "А-95" Сергія Куюна, бензин також можуть трохи подешевшати через зниження гуртової ціни на 2%. Крім того, у гурті подешевшало дизпаливо. Ціна впала на 3%.

"Деякі мережі вже опустили ціни в роздробі на бензин на 20-30 копійок за літр. Є потенціал зниження на 50 копійок. Це може статися на тижні. Щоправда, ситуація може змінитися, якщо міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі при Кабміні надасть просування скарзі українських виробників палива. Вони просять ввести мита на російське дизпаливо і зріджений газ у розмірі 8,46% із підвищенням протягом 5 років до 25,4%. Таким чином хочуть захистити інтереси національного виробника. Обіцяють подвоїти виробництво нафтопродуктів, довівши свою частку на внутрішньому ринку до 25%, причому про газ не йдеться", - каже Куюн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни знизилися: що подешевшало у січні

Додає, що ДП через введення мит може подорожчати на 1,1 грн/л, автомобільний газ - 0,55 грн/л.

Геннадій Рябцев вважає, що скаргу відхилять. А влада не допустить суттєвого зростання вартості нафтопродуктів.

У роздріб автогаз почав дешевшати у другій половині січня. Автозаправки знизили вартість на 4%, або 50 коп. Ціни зреагували на зниження гуртової вартості автогазу.

Зараз ви читаєте новину «Від бензинів до автогазу: як зміняться ціни протягом тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі