неділя, 14 лютого 2021 09:49

В уряді прокоментували відключення світла

В уряді прокоментували відключення світла
Юрій Вітренко стверджує, що світло не відключатимуть. Фото Радіо Свобода

Українська енергосистема здатна витримати зимові випробування без віялових відключень електроенергії.

"Критичних загроз немає. Ми сподіваємося, що ми закінчимо зиму без віялових відключень. Зараз працюють ті ж газові блоки. Це дорожче, наприклад, ніж спалювати вугілля. Але для того, щоби наші споживачі, українці, були зі світлом, з електроенергією, ми робимо так, щоб не було ніяких відключень", – в інтерв'ю Радіо Свобода заявив виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Вітренко.

Українська енергетика цієї зими опинилася в непростій ситуації. За даними НКРЕКП, однією з причин є те, що від листопада 2020 року запаси вугілля на електростанціях зменшилися більш ніж уп'ятеро, і вони у 5,5 раза менші, ніж були на початку лютого 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все під контролем: у Зеленського відреагували на рішення МВФ про транш

Станом на початок лютого на електростанціях було менш як пів мільйона тонн вугілля, і більшість його була зосереджена на двох ТЕС – Слов'янській та Луганській (на лінії фронту в місті Щастя).

У січні та в лютому були моменти, коли Україна просила технічної допомоги в енергосистеми Білорусі, а в лютому Київ також змушений був імпортувати електроенергію з Росії.

Зараз ви читаєте новину «В уряді прокоментували відключення світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі