субота, 13 лютого 2021 17:57

Все під контролем: у Зеленського відреагували на рішення МВФ про транш

Все під контролем: у Зеленського відреагували на рішення МВФ про транш
Місія МВФ в Україні завершила роботу. Про перегляд програми не домовилися. Фото: REUTERS

Українська сторона працює передусім в інтересах держави й робить усе можливе для досягнення домовленостей із Міжнародним валютним фондом.

Процес переговорного узгодження позицій триває постійно. Істотних ризиків немає. Про це повідомив радник глави Офісу президента Тимофій Милованов.

"Коли говоримо про будь-який переговорний процес, треба обійтися без очевидних спекуляцій. Ситуація абсолютно під контролем. І фінансова – макроекономічна стабільність підтримується, системних ризиків немає, ситуація з бюджетом нормальна, – і переговорна", – підкреслив він, передає "Сьогодні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Немає жодної причини навіть ставити питання про це" - міністр фінансів про дефолт

Водночас, як і в будь-якому переговорному процесі, є принципові питання, пов'язані, зокрема, з незалежністю державного управління. Вони завжди роблять наші переговори делікатними і складними, зізнався Милованов.

"Кожен обстоює власну позицію, робить це твердо, відповідно переговори займають час. І це нормально. Обом сторонам потрібно знайти компроміси в загальних інтересах. У цьому й полягає суть переговорів", – підкреслив він.

Місія Міжнародного валютного фонду з першого перегляду отриманої Україною в червні програми stand-by завершилася без результату. Це означає, що наступний транш Україна поки не отримає. Про це заявив Йоста Люнгман, постійний представник МВФ в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Все під контролем: у Зеленського відреагували на рішення МВФ про транш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі