пʼятниця, 08 листопада 2019 15:04

В Укренерго закликали ліквідувати тарифну несправедливість для населення

В Укренерго закликали ліквідувати тарифну несправедливість для населення
Керівник НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук: "Перехресне субсидування повинно було бути скасоване ще до введення нового ринку електроенергії". Фото: bzns.media

Керівник НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук вважає несправедливим, що різні категорії населення оплатять за однаковим тарифом перші 100 кіловат електроенергії.

Про це він заявив на прес-конференції 7 листопада.

"Витримується низька ціна для всіх категорій населення, тобто що я, що ви, що пенсіонерка з мінімальною пенсією, ми все одно платимо однакову, дуже низьку ціну, набагато нижче собівартості, за перші 100 кіловат електроенергії на місяць, які ми споживаємо. Це несправедливість. Несправедливість треба виправляти в будь-якому випадку, але найбільш соціально виважено", - сказав Ковальчук.

За словами глави "Укренерго", перехресне субсидування (промисловість компенсує різницю між ринковою ціною і встановленою державою для населення, - Delo.ua) повинно було бути скасовано ще до введення нового ринку електроенергії, проте цього зроблено не було. Даний крок, за оцінками Ковальчука, дозволить знизити ціни на електроенергію для промисловості на 15-20%.

"Закон про ринок електроенергії прямо передбачає в перехідних положеннях пряме зобов'язання НКРЕКП припинити перехресне субсидування до запуску оптового сегменту ринку, до 1 липня. Два попередніх склади НКРЕКП цього не зробили, не виконали закон. Я розумію соціальний компонент і чутливість велику до ціноутворення саме для населення", - сказав Ковальчук.

Нагадаємо, раніше голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Валерій Тарасюк заявив, що в середньостроковій і довгостроковій перспективі немає альтернативи.

Зараз ви читаєте новину «В Укренерго закликали ліквідувати тарифну несправедливість для населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі