четвер, 25 липня 2024 13:52

В Укренерго повідомили про стан енергосистеми

В Укренерго повідомили про стан енергосистеми
Споживання електроенергії в Україні знизилося на 6%. Фото: pixabay.com

Станом на 25 липня споживання електроенергії в Україні на 6% менше, ніж його прогнозований рівень без урахування обмежень на ранок четверга, 18 липня.

Водночас зменшився і дефіцит потужності, повідомила пресслужба Укренерго. З ремонту повернувся в роботу блок на одній із атомних станцій, а сонячна погода та помірна температура сприяють збільшенню виробництва електроенергії на сонячних електростанціях.

"У четвер 25 липня графіки погодинних відключень світла діятимуть лише шість годин: з 16:00 до 22:00 одна черга. Зменшення обмежень стало можливим завдяки відчутному зменшенню дефіциту в енергосистемі", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар, євро, злотий: Нацбанк оновив курс валют на 25 липня

Споживачі кожної області, які не належать до переліку об'єктів критичної інфраструктури, розділені на шість груп. Застосування обмежень до трьох черг означає, що для половини споживачів у кожному регіоні діють графіки погодинних відключень. Чотири черги - обмеження до 70% споживачів у кожній області.

Коли обленерго застосовують одну чергу графіків відключень - це означає чотири години обмежень на добу. Дві черги - вісім годин обмежень, три черги - 12 годин обмежень, чотири черги - понад 12 годин обмежень.

Тарифи на мобільний зв'язок протягом наступного року можуть зрости на 50%. Причинами здорожчання є витрати компаній на енергообладнання, інфляцію і підвищення податків. Водночас медіаексперт та автор Youtube-проєкту "Переговорка" Олександр Глущенко зазначив, що оператори не зможуть різко підняти вартість тарифів.

Зараз ви читаєте новину «В Укренерго повідомили про стан енергосистеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі