середа, 06 грудня 2023 17:54

В Україні зросла середня зарплата: дослідження

У листопаді розмір середньої заробітної плати в Україні зріс до 18 500 грн.

Водночас зменшилась кількість пропозицій роботи на ринку праці, натомість кількість відгуків від шукачів зросла вперше з початку року. Про це йдеться у дослідженні сервісу з пошуку роботи Work.ua.

Аналітики зазначають, що в листопаді, як і впродовж усього 2023 року, зміни на ринку праці були повʼязані зі звичайними сезонними коливаннями. Тож після активного періоду найму у вересні та жовтні, коли підприємці готувався до "високого бізнес-сезону", кількість вакансій органічно зменшилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зросла середня зарплата: кому платять найбільше

Четвертий місяць поспіль роботодавці розміщують понад 100 тис. вакансій. Однак у відновленні ринку праці все ще спостерігаються диспропорції за регіонами - хоча восени чимало компаній релокувалися в прифронтові регіони, кількість вакансій тут усе ще значно менша за довоєнні показники.

Автор: Work.ua
  Статистика відновлення ринку праці в Україні
Статистика відновлення ринку праці в Україні

У Work.ua називають важливим чинником на ринку праці військовий рекрутинг. Зокрема, у листопаді найбільший приріст вакансій спостерігаємо в категорії "Охорона, безпека", де раніше були розміщені військові вакансії. Також серед посад із найбільшою зарплатою - фахівці, які потрібні війську.

Також аналітики відзначили такі позитивні тенденції:

- розмір середньої заробітної плати зріс до 18 500 грн;

- уперше за 2023 рік на ринку праці зросла конкуренція серед шукачів, але говорити про подолання дефіциту кадрів ще зарано.

Середня зарплата в Україні у II кварталі 2023 року становила 17 176 грн.

Це на 25,2% більше, ніж за аналогічний період 2022 року, повідомляє Державна служба статистики.

Найвища заробітна плата штатних працівників була у сфері "Інформація та телекомунікації", де вона зросла на 30,1% до 36 604 грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зросла середня зарплата: дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі