понеділок, 14 листопада 2022 03:20

В Україні здорожчала комуналка

В Україні здорожчала комуналка
Плата за комунальні послуги росте. Фото: Економічна правда

В Україні зросла вартість комунальних послуг.

У жовтні зростання становило 5,5%, порівняно з аналогічним періодом за минулий рік. Зменшилася ціна лише за газ, свідчать дані Державної служби статистики України.

Найбільше з послуг подорожчало утримання та ремонт житла на 25,5%. Каналізація подорожчала на 14,9%, водопостачання тепер коштує на 12% дорожче, а прибирання сміття зросло в ціні на 11,9%. Послуги з управління багатоквартирними будинками також подорожчали на 4,4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компенсація за комуналку: за прихисток переселенців отримуватимуть удвічі більше

Гаряча вода та опалення майже тримаються на рівні торішнього жовтня, збільшивши тариф лише на 0,8%. Водночас електроенергія залишилася такою самою за ціною.

У свою чергу природний газ подешевшав на 1,3% для побутових споживачів.

"Якщо дивитися різницю між вереснем та жовтнем 2022 року, то за місяць мало що подорожчало. Збільшилися тарифи на 1,8% за утримання та ремонт житла. Прибирання сміття подорожчало лише на 1,3%, а гаряча вода з опаленням взагалі подешевшали, тільки не на багато, лише на 0,2%", – йдеться в повідомленні.

Згідно з постановою Кабміну від 05.03.2022, заборонено на період дії воєнного стану в Україні припиняти чи зупиняти надання житлово-комунальних послуг українцям, якщо вони не сплатили чи сплатили не в повному обсязі ці послуги.

Київська міська рада запровадила знижки чи повне скасування оплати за комунальні послуги для мешканців Києва, установ та організацій, які постраждали внаслідок війни.

Зараз ви читаєте новину «В Україні здорожчала комуналка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі