четвер, 06 серпня 2020 15:15

В Україні вперше добуватимуть золото

В Україні вперше добуватимуть золото
Золоторудні ділянки України продадуть на аукціоні. Фото: pixabay.com

В Україні вперше почнуть видобувати золото. Уже готують кілька золоторудних ділянок для виставлення їх на електронний аукціон.

Про це написав голова Державної служби геології та надр Роман Опімах на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, золоторудний потенціал України становить близько 3 тис. т. Зокрема, в Карпатах запаси золота сягають 55 т, загальні прогнозні ресурси Донбасу - 400 т, а прогнозні ресурси Українського щита - 2,4 тис. т. Проте видобуток золота в Україні практично не здійснюється, зокрема, через необхідність значного обсягу інвестицій в залізорудні об'єкти.

"Однією з причин відсутності розробки українських родовищ золота є недовивченість надр. Іншою перепоною є складність запуску технологічного процесу та початку видобування золота. На українських золоторудних об'єктах із запасами золота 30-40 т (Майське, Балка Широка) необхідний обсяг інвестицій перевищує 3,5 млрд грн", - розповів Опімах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Держгеонадр Опімах презентував інвестиційні можливості представникам іноземних компаній

Зважаючи на зростання цін на золото на світовому ринку, видобуток цього металу в Україні сьогодні може зацікавити інвесторів.

"Ми постійно працюємо над збільшенням інвестиційних пропозицій. Зокрема, готуємо 3 родовища з покладами руд золота для винесення в Інвестиційний атлас надрокористувача. Також нещодавно в Службу надійшла заява щодо виставлення однієї ділянки на е-аукціон. Зараз вона перебуває на погодженні в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів", - повідомив Опімах.

Україна зможе відмовитися від імпортного газу в найближчі п'ять років завдяки відкриттю доступу до українських надр.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вперше добуватимуть золото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі