середа, 15 травня 2024 03:47

В Україні різко подорожчала цибуля

В Україні різко подорожчала цибуля
В Україні зросли ціни на цибулю. Фото: Українська правда

В Україні минулого тижня зросли оптові ціни на цибулю.

Середня ціна в дрібному опті сягнула 18 грн/кг, а у верхньому ціновому сегменті ціни вже сягають 22 грн/кг, повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Таким чином середня оптова ціна зросла одразу в півтора раза за два тижні.

Експерти пояснили, що подібне зростання цін на цибулю є вельми показовим після того, як багато виробників і трейдерів зовсім недавно роздавали цибулю безкоштовно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полуниця майже втричі подешевшала. Скільки просять за кілограм

"Очевидно, що якісної цибулі на ринку не вистачає, тому зростання цін покликане зацікавити постачальників цибулі з інших країн експортувати продукцію нового врожаю в Україну", - йдеться у повідомленні.

Це результат того, що за рік в умовах війни українські фермери змогли відновити виробництво овочів борщового набору натомість знищених площ та інфраструктури виробництва і зберігання в південних регіонах Херсонської області, окупованої російськими агресорами, зазначають аналітики

Овочі нового врожаю продовжують дешевшати. Після великодніх свят знизилися ціни на огірки та кабачки. Пекінську капусту продають дорожче, ніж минулого тижня, а цвітна капуста і броколі дешевшають. Почала зростати ціна на часник.

Стрімко подорожчали усі овочі борщового набору старого врожаю, окрім білокачанної капусти.

Зараз ви читаєте новину «В Україні різко подорожчала цибуля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі