четвер, 07 лютого 2019 15:25

В Україні подорожчають залізничні квитки

В Україні подорожчають залізничні квитки
Укрзалізниця на 25% підніме вартість квитків. Фото: tsn.ua

Укрзалізниця на 25% підніме вартість квитків на потяги. Проте, щоб зробити перевезення беззбитковими ціни повинні вирости більш ніж удвічі.

У відомстві зазначають, що також потрібно підняти тарифи на перевезення багажу майже в 3,5 рази, повідомляє radiosvoboda.org.

Нові ціни вже заклали в план. Компанія готує пропозицію для Міністерства інфраструктури провести індексацію тарифів на перевезення пасажирів в два етапи: з 1 квітня на 12% і з 1 жовтня на 12%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця зменшує кількість потягів до Росії

Крім того, з 1 квітня 2019-го подорожчає перевезення багажу та вантажобагажу на 25%.

"Залізничний транспорт несе значне соціальне навантаження через здійснення пасажирських перевезень за тарифами нижче економічно обґрунтованого рівня більш ніж удвічі, а також від перевезень пільгових категорій громадян, визначених чинним законодавством України", - заявили в компанії.

Компанія Укрзалізниця повідомила, що збирається провести експеримент і скоротити кількість провідників у поїздах далекого прямування. Замість трьох провідників два вагона будуть обслуговувати два провідника.

Зараз ви читаєте новину «В Україні подорожчають залізничні квитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі