пʼятниця, 01 жовтня 2021 04:26

В Україні нарахували 33 тис. несанкціонованих сміттєзвалищ

В Україні нарахували 33 тис. несанкціонованих сміттєзвалищ
Фото: pixabay.com

В Україні існує понад 33 тисячі несанкціонованих сміттєзвалищ і 6 тисяч сміттєзвалищ, які складно вважати контрольованими.

Щороку в Україні утворюється 10 млн твердих побутових відходів, повідомила заступник керівника Офісу Президента Юлія Свириденко під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ прийшла на головне київське сміттєзвалище

"Ми вважаємо, що необхідно прийняти рамковий законопроєкт, довкола якого вже давно точаться дискусії, про управління відходами. Саме він дасть можливість встановити правила і дати старт для розробки інших сектороальних законопроєктів у сфері", - додала заступник глави ОП.

Згідно з рішенням РНБО, усі громади до кінця року мають створити регіональні плани управління відходами, які надалі мають стати частиною національного плану.

У Полтаві комунальники почали вивозити сміття з двору приватного будинку на вул. Небесної сотні, 55. Власниця перетворила подвір'я на нелегальне звалище. Сміття сягнуло даху.

Сусіди намагалися боротися з проблемою, зверталися до міської влади. Однак все безрезультатно, кажуть. Від гори сміття відгородилися шифером - підперли купу, щоб вона не завалювалася їхні подвір'я. Улітку жалілися на сильний сморід.

Зараз ви читаєте новину «В Україні нарахували 33 тис. несанкціонованих сміттєзвалищ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі