понеділок, 06 липня 2020 01:34

В Україні хочуть закривати шахти по досвіду німецьких

В Україні хочуть закривати шахти по досвіду німецьких
В Україні будуть закриватися шахти. Фото: Економічна правда

В Україні буде проведено експеримент щодо закриття шахт в моногмістах. Автори проекту будуть орієнтуватися на досвід Німеччини, де остання вугільна шахта закрилася в 2018-м.

"У нас 65 мономіст, в яких тільки шахта є підприємством, на якому можуть працювати люди. І, як правило, одна працююча людина годує всю сім'ю ... "Пілот" буде реалізований ... для забезпечення роботою людей, які проживають в місті. Позитивний досвід потім будемо застосовувати і в інших містах", - заявила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець в інтерв'ю Радіо Свобода.

Питання про закриття шахт обговорювалося з Німеччиною, і та погодилася поділитися цінним досвідом. З якого міста планується розпочати експеримент, поки не вирішено.

"У нас є домовленості з німецькою стороною ... мономісто ми визначимо разом з ними за певними критеріями ... Ми, звичайно, будемо це обробляти робочою групою", - уточнила в.ою міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна європейська країна відмовляється від вугільних електростанцій

Нагадаємо, в Україні у вугільній галузі працюють 90 тисяч осіб. А в 65 шахтарських мономістах проживає більше 1,3 млн людей.

Зараз ви читаєте новину «В Україні хочуть закривати шахти по досвіду німецьких». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі