середа, 28 березня 2012 14:31

В ЄБРР натякнули, що можуть дати Україні більше грошей

В ЄБРР натякнули, що можуть дати Україні більше грошей
Антон Усов: ЄБРР продовжить політику консервативного кредитування. Фото: glavcom.ua

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) може збільшити обсяг фінансування проектів в Україні.

Про це заявив провідний радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антон Усов в ефірі Українського радіо.

"Думаю, що вже в першому кварталі ми зробимо декілька заяв. Ще не хотів би називати ні банки, ні те, що ми збираємося надавати, але обсяг ми, сподіваюся, навіть збільшимо, у порівнянні з минулим роком. Переговори активно йдуть практично з усіма нашими контрагентами на ринку, тому є певний оптимізм", - сказав він.

За його словами, ЄБРР продовжить політику консервативного кредитування.

"Ми дивимося на те, щоб компанія репутаційно відповідала нашим уявленням про нормальне ведення бізнесу. Щоб це не було відмиванням коштів, щоб це не було легалізацією чогось незаконного. Власник бізнесу ні в якому разі не повинен бути політично заангажованим. Тобто, якщо власник бізнесу, як у нас часто буває, є народним обранцем, то ми пропонуємо передати такий бізнес в довірче управління - траст. Ми обов'язково вимагаємо аудиту компанії", - зазначив Усов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці за рік перевели і отримали за допомогою карток 556 мільярдів гривень - НБУ

При цьому він підкреслив, що 90% претендентів відсіюються.

"Ми даємо гроші не на рік і не на два. Ми вимагаємо певної відповідальності, як фіскальної, фінансової, так і перед Європейським банком, перед країною", - розповів представник ЄБРР.

Усов також нагадав, що ЄБРР знизив прогноз зростання ВВП України на 2012 рік до 2,5%.

"Очевидно, що це буде непростий рік. У фінансових структур, банків ... на традиційних ринках непроста ситуація. Тому, очевидно, підхід до кредитування буде достатньо консервативний. Для бізнесу це не дуже добре: відбивається на вартості ресурсів, взагалі наданні ресурсів як таких ... Але ми вважаємо, що в довгостроковій перспективі і в Україны буде ситуація покращуватися", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «В ЄБРР натякнули, що можуть дати Україні більше грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі