вівторок, 17 серпня 2021 14:47

УЗ завчасно збільшила тарифи на вантажні перевезення

УЗ завчасно збільшила тарифи на вантажні перевезення
Збільшення тарифів мали б ввести 1 вересня. Фото: agropolit.com

Від сьогодні, 17 серпня, Укрзалізниця підвищила тарифи на вантажні перевезення. Хоча ці зміни планували запровадити 1 вересня.

Тарифи на залізничні перевезення почали двоетапний цикл підвищення, у результаті якого зростуть на 30%, повідомляє УЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сучасна й комфортна: у Києві тестують нову швейцарську електричку

За останні 10 років тарифи вже зросли на 195% без урахування останнього подорожчання.

Європейська Бізнес Асоціація не підтримує бажання УЗ і Міністерства інфраструктури підвищити тарифи на перевезення. Збільшення не передбачене консолідованим фінансовим планом УЗ на 2021 рік. Тому відповідно бізнес не закладав у власні фінансові плани зростання витрат на логістику.

До того ж у пояснювальній записці до проєкту відсутній розрахунок собівартості перевезень за видами вантажів, що робить чергове підвищення необґрунтованим.

Держрегуляторна служба погодила підвищення тарифів на вантажні перевезення УЗ у два етапи. 2021 року це має принести їй 10 млрд грн.

Тому тарифи на перевезення агропродукції мали б зрости з 1 вересня 2021-го на 8%, а з 1 січня 2022 року - на 6%. Крім цього, збільшать тариф на порожній пробіг.

Зараз ви читаєте новину «УЗ завчасно збільшила тарифи на вантажні перевезення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі