понеділок, 16 серпня 2021 12:57

Сучасна й комфортна: у Києві тестують нову швейцарську електричку
9

Фото: Юрій Голик

Новий швейцарський електропоїзд Stadler почали тестувати в Києві. Він прибув до столиці в рамках реалізації нового проєкту приміського залізничного сполучення City Express.

Новий електропоїзд зручний і сучасний. Це підтверджують фото, опубліковані координатором національної програми "Велике будівництво" Юрієм Голиком у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поблизу Тернополя локомотив зійшов із рейок

У салоні є зручні сидіння та місця для багажу й велосипедів. У поїзді є туалетні комплекси. Їх три. Один із них - для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Вагони є першого і другого класів. У зоні підвищеної комфортності 16 місць. Тут є комфортабельні крісла зі спинкою, регульованою кутом нахилу, індивідуальні підлокітники.

У салонах другого класу - м'які сидіння з підлокітниками за системою "3+2". Також у поїзді є Wi-Fi і система посилення сигналу GSM.

За технічними характеристиками максимальна швидкість поїзда становить 160 км/год. Він може розмістити 262 особи. Завдовжки поїзд 92,9 мм.

Базовим кроком із реформування українського залізничного ринку має стати поділ УЗ ​​за напрямами діяльності за європейською моделлю, зі створенням окремого оператора вантажних перевезень "УЗ Карго". Таку позицію висловлюють представники бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «Сучасна й комфортна: у Києві тестують нову швейцарську електричку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі