понеділок, 18 квітня 2011 12:46

Уряд здатен покривати старі борги лише новими позиками - аналітики

Уряд здатен покривати старі борги лише новими позиками - аналітики

Держава наразі нездатна знизити боргове навантаження і вдається до нових запозичень для покриття старих боргів.

Про це йдеться в опублікованому сьогодні квартальному прогнозі компанії Da Vinci AG "Тренди, ризики і перспективи української економіки у ІІ кварталі 2011 року: Ukrainian Economic Trends Forecast".

У звіті зазначено, що сьогодні ОВДП є ключовим інструментом уряду для покриття боргових зобов'язань.

"Велика частка внутрішнього боргу, як і раніше припадає на ОВДП. Незважаючи на деяке зниження зобов'язань за ОВДП у січні 2011 року вже в наступному місяці вони збільшилися фактично до рівня грудня 2010 року. Аналогічна картина спостерігається і за зовнішніми позиками. Динаміка ключових кредитних позицій - МВФ і єврооблігацій схожа зі структурною динамікою внутрішнього боргу", - кажуть аналітики.

Як зазначають в компанії, це означає, що держава поки що виявляється нездатною знизити боргове навантаження і вдається до нових запозичень для покриття старих боргів. При цьому інші боргові зобов'язання пеербувають на незмінному рівні.

У Da Vinci AG констатують поступове наближення до межі "червоної зони", яка може бути досягнута до кінця 2012 року. При цьому макроекономічні тенденції не дозволяють говорити про зміну тренда до кінця поточного року.

Зараз ви читаєте новину «Уряд здатен покривати старі борги лише новими позиками - аналітики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі