четвер, 02 квітня 2020 12:11

Уряд скасував частину заборон для бізнесу: кому дозволили працювати

Уряд скасував частину заборон для бізнесу: кому дозволили працювати
Уряд дозволив продавати курчат, запчастини до автомобілів і працювати ломбардам. Фото: pixabay.com

Уряд скасував частину заборон для бізнесу та розширив кількість дозволів на роботу. Про це повідомили на сторінці у соцмережі.

"Ми працюємо над тим, щоб в умовах карантину забезпечити оптимальне функціонування ключових для країни галузей. Прийняті зміни пом'якшують умови ведення бізнесу, активізують аграрні компанії для проведення весняної посівної кампанії, спрощують доступ населення до фінансових ресурсів і посилюють виконання запроваджених протиепідемічних заходів", - прокоментував міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Дозволили :

- продавати запчастини для транспортних засобів, зокрема для тракторів та іншої сільгосптехніки;

- продаж добового молодняка свійської птиці;

- функціонування всіх видів фінансових установ, зокрема ломбардів і кредитних спілок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продовжили термін виплати соціальної допомоги малозабезпеченим

Також уряд надав низку рекомендацій для бізнесу, що сприятимуть зменшенню черг і скупчень відвідувачів у магазинах і забезпечать виконання запроваджених протиепідемічних заходів, зокрема:

- працювати аптекам цілодобово;

- допускати відвідувачів до торгових залів у розрахунку не більше одного на 10 кв. м площі, з дотриманням 1,5-метрової відстані між людьми тощо.

31 березня Міністерство охорони здоров'я дозволило місцевій владі відкрити продуктові ринки під час карантину за умови суворого дотримання правил відвідування.

Зараз ви читаєте новину «Уряд скасував частину заборон для бізнесу: кому дозволили працювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі