четвер, 19 травня 2011 21:23

Уряд надасть фінансову підтримку авіакомпаніям, щоб ті купували АНи

Уряд надасть фінансову підтримку авіакомпаніям, щоб ті купували АНи

Віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков вважає, що важливим завданням уряду є стимулювання українських авіакомпаній купувати повітряні судна вітчизняного виробництва. Про це він заявив у четвер під час робочої наради з розвитку авіаційної галузі на державному підприємстві "Антонов", повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Чиновник пообіцяв, що уряд створить сприятливі умови для того, щоб українські авіакомпанії мали можливість поновити свої авіапарки новими літаками типу Ан-148 і Ан-158, розробленими ДП "Антонов".

"Завдання Міністерства інфраструктури - забезпечити авіакомпаніям вигідні лізингові умови, на яких вони працюють, наприклад, з Airbus, Embraer, Bombardier", - наголосив віце-прем'єр.

За словами Колеснікова, перший досвід експлуатації літаків Ан-148 продемонстрував їхню якісну роботу як на внутрішніх, так і на міжнародних рейсах.

"Ми надамо фінансову підтримку саме замовникам (авіакомпаніям) під закупівлю українських літаків. До цього кроку уряд готовий, адже наше завдання - щоб українські авіакомпанії використовували українські літаки", - підкреслив він.

За словами Колеснікова, такий крок буде найкращим маркетинговим ходом, адже якщо українські авіакомпанії не будуть купувати українські літаки - це буде негативним сигналом для міжнародного співтовариства.

При цьому віце-прем'єр відзначив, що ДП "Антонов" готове обладнати літаки Ан-148 двигунами західного зразка, що підвищить їхню привабливість для замовників.

Раніше повідомлялось, Україна готова добудувати "Мрію" на замовлення Міноборони Росії.

Зараз ви читаєте новину «Уряд надасть фінансову підтримку авіакомпаніям, щоб ті купували АНи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі