четвер, 15 листопада 2012 10:33

Уряд має припинити роздавати пільги, бо це стало причиною кризи в Європі - експерт

Уряд має припинити роздавати пільги, бо це стало причиною кризи в Європі - експерт
Володимир Дубровський. Фото: ipress.ua

Уряд має припинити роздавати додаткові пільги, бо саме це стало причиною кризи в Європі.

Про це в ефірі 5 каналу сказав економічний експерт Володимир Дубровський.

"Багато людей думає, що держава має створити пільги чи дати гроші, чи створити якісь державні підприємства. Це абсолютно не вірно. У нас інша структура економіки. У нас не треба до такої міри заощаджувати, як це зараз роблять у Європі", - переконаний він.

Експерт додав: "Бо там причина кризи у тому, що ці держави були надміру соціальні. У нас же просто забагато грошей витрачалося на непродуктивні державні інвестиції, розкрадання, пов'язані з цими держінвестиціями, різного роду пільги, які надавалися як простим людям, так і цілим секторам економіки і продовжують надаватися".

"Сьогоднішній уряд не правий у тому, що вихід має створюватися саме в тому, що будуть додаткові пільги. Крім того, у нас немає вже куди підвищувати податковий тиск. Цей ліміт вже вичерпано", - уточнив Дубровський.

Він наголосив, що єдиний зараз вихід - це відпустити курс у вільне плавання. І робити це потрібно було одразу після попередньої кризи.

Водночас, відповідаючи на запитання, яким буде курс до нового року, експерт зазначив, що він коливатиметься у межах 8,5 - 9 грн.

Зараз ви читаєте новину «Уряд має припинити роздавати пільги, бо це стало причиною кризи в Європі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі