пʼятниця, 24 травня 2019 10:56

Управляти будемо разом: Коломойський пояснив, що чекає на Приватбанк

Управляти будемо разом: Коломойський пояснив, що чекає на Приватбанк
Олігарх Ігор Коломойський хоче повернути гроші, які вклав у капітал Приватбанку. Фото: InfoResist

Екс-власник Приватбанку Ігор Коломойський не погоджується з націоналізацією банку 2016-го. Наполягає на тому, щоб йому повернули кошти, вкладені у капітал.

"Нацбанк змінив правила бухгалтерського обліку або обліку капіталу, нормативів. Тому капітал банку раптово став негативним. Що у результаті стало підставою для націоналізації банку", - розповів олігарх Ігор Коломойський, пише Українська правда.

Він додав, що якщо суд визнає незаконність націоналізації, його капітал у банку треба буде відновити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Портнов допомагає, а Порошенко не подякував - головні тези з інтерв'ю Коломойського

"Ми не знаємо, чи внесла держава 150-160 мільярдів. Наприклад, якщо вона внесла стільки грошей і їх не можна звідти забрати, то у мене є варіант - зарахуйте мені мої 50 мільярдів. У вас там 160 мільярдів - дайте мені на них акції. Будемо вважати, що загальний капітал 200 або 210 мільярдів. Віддайте мені відсотки і розійдемося, будемо разом співіснувати й управляти банком далі", - пояснив Коломойський.

Приватбанк подав позов до американського суду проти екс-власника банку Ігоря Коломойського та компаній, які пов'язані з ним. Позов подали 21 травня. Щоправда, на сайті суду поки відсутня інформація про терміни його розгляду. Відомо, що Приватбанк звинувачує Коломойського у відмиванні мільярдів доларів за допомогою компанії штату Делавер.

Зараз ви читаєте новину «Управляти будемо разом: Коломойський пояснив, що чекає на Приватбанк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі