вівторок, 27 грудня 2022 11:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Укренерго заявило про скорочення дефіциту потужності, проте є "але" 

Укренерго заявило про скорочення дефіциту потужності, проте є "але" 
Ремонтні бригади працюють цілодобово. Фото: facebook.com/npcukrenergo

Дефіцит потужності в енергосистемі України "дещо скоротився" завдяки збільшенню обсягів виробництва електростанцій.

Але її все ще недостатньо для всіх потреб, повідомила пресслужба Укренерго 27 грудня.

"Після аварійно-відновлювальних робіт включено в мережу блок на одній з теплових електростанцій, що постраждала під час однієї з останніх російських ракетних атак", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наявної потужності в системі все одно недостатньо, щоб задовольнити всі потреби споживачів в країні. Річ у тім, що в енергосистемі збільшився також рівень споживання.

Це пов'язано з поетапним поверненням в роботу електромереж, які були пошкоджені під час масованих атак, а також з відновленням енергетичної інфраструктури на деокупованих територіях. Тобто, збільшилась кількість споживачів, яким хоча б частково відновили електропостачання. Також зростає обсяг споживання промисловості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві та області терміново вимикатимуть світло. Графіки не діють

Через це до всіх областей доведені ліміти споживання, після перевищення яких будуть застосовуватися аварійні відключення.

"Нагадуємо, що енергосистема країни пережила дев'ять ракетних атак та 12 атак БПЛА ворога і все ще потребує значних ресурсів та часу на відновлення. Ремонтні бригади працюють цілодобово. Заживлені всі об'єкти критичної інфраструктури", – зазначили в регуляторі.

Енергетики заявили, що готуються до будь-яких можливих сценаріїв.

"Не забуваємо, що ворог не збирається зупинятися у своїх намірах занурити країну в темряву. Тож енергетики готуються до будь-яких можливих сценаріїв та за будь-яких умов будуть відновлювати енергосистему. Кожен має бути готовим до різних ситуацій та подбати про тих, хто цього потребує", – резюмували в Укренерго.

Ворог може обстріляти українську енергосистему на Новий рік. Спрогнозувати силу можливого обстрілу та його наслідки зараз важко, заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

За відсутності обстрілів і достатньої кількості потужностей українці можуть розраховувати на безперебійну подачу електроенергії у новорічну ніч. Енергетики зроблять все можливе для цього, запевнив міністр.

Зараз ви читаєте новину «Укренерго заявило про скорочення дефіциту потужності, проте є "але" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі