понеділок, 26 грудня 2022 22:11

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міненерго стривожили заявою про удари по енергосистемі

У Міненерго стривожили заявою про удари по енергосистемі
Окупанти можуть влаштувати обстріл на Новий рік. Фото: eastnews.ua

Ворог може обстріляти українську енергосистему на Новий рік.

Зараз важко спрогнозувати силу обстрілу та його можливі наслідки. Сказав міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

Росія може використати Новий рік для ударів по енергосистемі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр енергетики розказав, коли припинять відключати світло

"Але ми дуже сподіваємося на роботу наших ЗСУ. І якщо подивитися на останні обстріли, то відсоток збиття і захисту об'єктів енергетичної інфраструктури досить високий", – сказав Галущенко.

За відсутності обстрілів і достатньої кількості потужностей українці можуть розраховувати на безперебійну подачу електроенергії у новорічну ніч. Енергетики зроблять все можливе для цього.

З початку повномасштабного російського вторгнення українські енергетики частково відновили електропостачання на 78% пошкоджених росіянами високовольтних підстанцій. Відремонтовано також 62% ліній електропередач. Про це йдеться у повідомленні Укренерго. Компанія привітала колег із Днем енергетика.

Російські терористи атакуватимуть енергетичну систему України. Росія хоче, щоб в Україні не було світла на Новий рік і Різдво. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Зараз ви читаєте новину «У Міненерго стривожили заявою про удари по енергосистемі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі