пʼятниця, 22 квітня 2011 16:42

"Укренерго" заплатить індусам 130 млн євро, отриманих від ЄБРР

"Укренерго" заплатить індусам 130 млн євро, отриманих від ЄБРР

НЕК "Укренерго" 22 березня підписала договір з компанією Kalpataru (Індія) на будівництво лінії електропередач 650 кВ "Рівненська АЕС - ПС "Київська".

Про це повідомляє прес-служба "Укренерго".

Загальна вартість договору становить 129,6 млн євро, фінансування проекту здійснюється за рахунок коштів, залучених у Європейського банку реконструкції та розвитку.

Нагадаємо, 23 березня Кабінет міністрів погодив із НЕК "Укренерго" розміщення об'єктів ЛЕП "Рівненська АЕС - ПС "Київська" і заходу ЛЕП "Хмельницька АЕС - Чорнобильська АЕС" на ПС "Київська", які будуть розташовані на території Рівненської, Житомирської та Київської областей.

Проект ЛЕП 750 кВ "Рівненська АЕС - ПС "Київська" здійснюється у рамках перспективного розвитку об'єднаної енергосистеми України для видачі потужності Рівненської АЕС та Хмельницької АЕС у центральні та східні регіони країни, а також для підвищення надійності енергопостачання споживачів Києва і Київської області.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни.

НЕК є державним підприємством і перебуває у підпорядкуванні Міністерства палива та енергетики.

Зараз ви читаєте новину «"Укренерго" заплатить індусам 130 млн євро, отриманих від ЄБРР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі