вівторок, 01 листопада 2011 21:48

Українських "газових" переговорників з Росією треба утилізувати - експерт

Українських "газових" переговорників з Росією треба утилізувати - експерт

Українська сторона провалила "газові" переговори з Росією.

Таку думку висловив незалежний експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут в ефірі "Ера FM".

"Команду, яка рік і дев'ять місяців вела безплідні переговори, не скористалася чинними міжурядовими угодами, які ще рік дозволяють нам використовувати механізм підписання щорічного протоколу узгодження ціни поставок російського газу і вартості транзиту з визначенням його чітких обсягів, заслуговує того, щоб бути утилізованою, тобто відправленою у відставку", - сказав він.

За його словами, замість цієї команди повинні прийти люди, "здатні зрозуміти якісно іншу модель відстоювання національних інтересів, де немає конфлікту з приватними інтересами компаній, в яких чиновники загрузли, як в болоті, і вибратися звідти не можуть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газ може подорожчати до 680 доларів

"Без стратегічного плану, без аналізу можливих сценаріїв люди профуфукали найдорогоцінніше - час. Ми увійшли в осінньо-зимовий період, втрачаючи маневр: з 15 жовтня почався підйом газу з українських сховищ. Його менше, ніж у відомий період 2009 року", - зазначив експерт.

"Управління передбачає комплексний системний характер дій, а не хаотичний: то ми наступаємо, то ми відступаємо, то ми в окопі. Але навіть наступу більше ніж на словах ми не бачимо ", - додав Нарбут.

Зараз ви читаєте новину «Українських "газових" переговорників з Росією треба утилізувати - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі