середа, 21 листопада 2012 12:31

Україні потрібні економічні реформи, які не проводилися протягом 20 років – "регіонал"

Україні потрібні економічні реформи, які не проводилися протягом 20 років – "регіонал"
На думку "регіонала", покращити економіку України зможе злагоджена робота Уряду й Національного банку. Фото: dt.ua

Україні потрібен комплекс заходів у сфері економіки і це питання не одного дня чи законопроекту, а злагодженої роботи Уряду й Національного банку.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат 6-го скликання від Партії регіонів Василь Горбаль.

"Я був свідком від появи цього законопроекту (про введення 15% податку на продаж валюти – Gazeta.ua) до того, як усе це відбувалося в залі, тобто й обговорення в середині фракції, і всього решта, – говорить він. – Звичайно, більшість речей, які могли пропонуватися, є непопулярними. У процесі обговорення навіть у залі, до моменту внесення питання в порядок денний значно змінювалася редакція цього законопроекту".

Зокрема, за словами "регіонала", були пропозиції щодо "внесення розміру ліміту валюти до суми, на яку би не розповсюджувалася дія цього закону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одним законопроектом проблему з валютою не вирішити – Горбаль

"Але в будь-якому випадку голосів не виявилося достатньо для голосування. Попри те, що були певні аргументації з боку представників Національного банку. Я думаю, що звичайно вплинуло на це й те, що ініціатива не пройшла обговорення в Комітеті. Там, як правило, відсутня політика, в Комітеті завжди йде фахова розмова, але цього не відбулося", – зазначив Горбаль.

Наступна сесія Верховної Ради України запланована на 4 грудня. Чи появиться законопроект і в якій редакції він буде нардеп ствердно сказати не зміг.

"У цій редакції напевно ні, можливо, Нацбанк щось пропонуватиме. Але, на мою думку, потрібний комплекс заходів і це питання не одного дня, а дійсно там злагодженої роботи й Уряду, й Національного банку. Словом, усе те, що ми називаємо економічними реформами, які, на жаль, протягом 20 років дійсно не проводилися, а лише заговорювалися або заполітизовувалися. А зараз багато речей проголосили, але, на жаль, не завершили, чому сприяла світова криза також", – підкреслив "регіонал", який програв вибори в мажоритарному окрузі в Києві.

Нагадаємо, 20 листопада народний депутат від "Регіонів" Віталій Хомутинник відкликав свій законопроект про введення 15% податку на продаж валюти з метою його доопрацювання.

Зараз ви читаєте новину «Україні потрібні економічні реформи, які не проводилися протягом 20 років – "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі