пʼятниця, 18 вересня 2020 16:55

Україні для економічного ривка потрібна ще одна революція - економіст

Україні для економічного ривка потрібна ще одна революція - економіст
Підприємницький клас має бути представлений у парламенті. Фото: Тарас Подолян

На сторожі свободи й конкуренції, вільної міжнародної торгівлі має стояти підприємницький клас, впевнений економіст Павло Шеремета.

"Для цього йому треба бути представленим у парламенті. У США таке представництво зайшло через Республіканську партію і центристські фланги Демократичної. У Британії - через консерваторів і центристський фланг Тоні Блера (британський прем'єр 1997-2007 років. - Gazeta.ua) в Лейбористській партії. Тобто йдеться не про одну політсилу, а про коаліцію. Коли центристи в лівих партіях вступають у союз із правими, утворюється конституційна більшість. Це і є модерністська революція, що й потрібна нам в Україні.
Але спершу треба доробити "народну" - здолати корупцію та монополії. Пізніше підніметься підприємницький клас, сформує політичну силу, й вона зайде в парламент, щоб вибороти економічну свободу", - пояснює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці незадоволені освітою, рівнем доходів та безпекою в країні - опитування

Каже, наші помаранчева й Революція гідності вимагали серед іншого усунути корупцію у владі. За два Майдани трохи просунулися. Першим кроком стало створення системи електронних держзакупівель Prozorro 2014-го.

"На столітній дорозі, яку пройшли Британія і США, здолали лише чверть. Ми є гумусом для майбутніх поколінь, кажуть китайці. Просто маємо виконати свою роботу", - підсумовує.

ЧИТАЙТЕ ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю З ПАВЛОМ ШЕРЕМЕТОЮ У СВІЖОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ "КРАЇНА"

У рейтингу "Економічна свобода у світі-2020" Україна піднялася на сім позицій з 138-го на 131-ше місце.

Зараз ви читаєте новину «Україні для економічного ривка потрібна ще одна революція - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі