середа, 08 січня 2020 17:48

Українцям повернуть кредити на житло

Українцям повернуть кредити на житло
Катерина Рожкова заявила, що відсоток на іпотеку становитиме 14–15% річних. Фото: finclub.net

Цього року в Україні може поновитися іпотечне кредитування. Про це говорить перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова.

"2020-й повинен стати роком поновлення іпотечного кредитування. Сьогодні для банків ціна гривневого ресурсу становить 8–9%, тобто можна говорити про іпотеку 14–15% річних. Це наше завдання на цей рік, що дасть поштовх розвитку економіки", – сказала Рожкова в інтерв'ю UATV.

Минулий 2019 рік Рожкова назвала суперроком для країни, відзначивши продовження зростання економіки й досягнення мети по інфляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешеві кредити для населення: чому держбанки не поспішають знижувати ставки

За її словами, облікова ставка знижуватиметься. "Після її зниження в грудні до 13,5% банки відреагували зниженням ставок за депозитами. Це означає, що ціна кредитного ресурсу також знизиться", – додала вона.

Вона зазначила, що Нацбанк знижує облікову ставку швидше, ніж планував, і буде продовжувати це робити. Банки вже відреагували на це зниженням ставок по депозитах.

У Нацбанку відзначали в червні минулого року, що обсяги іпотечного кредитування зростають, але поки що не можуть помітно впливати на ринок житлового нерухомого майна. За оцінками учасників ринку, на первинному ринку кредити банків фінансують менше 7–8% угод, на вторинному ринку ця частка ще нижча.

Зараз ви читаєте новину «Українцям повернуть кредити на житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі