вівторок, 03 вересня 2019 17:29

Українцям пообіцяли адекватну комуналку

Українцям пообіцяли адекватну комуналку
Витрати на комуналку не можуть становити 50-90% від доходів домогосподарства. Фото: espreso.tv

В уряді пообіцяли визначити адекватний відсоток витрат на комунальні послуги від доходу сім'ї.

"Забезпечення доступності комунальних послуг для населення є стратегічним завданням, поставленим перед міністерством президентом і главою уряду. До кінця тижня треба відпрацювати бачення соціального стандарту, який відсоток доходу може платити сім'я за комунальні послуги так, щоб їй це було доступно", - заявила міністр розвитку громад і територій Олена Бабак,повідомила прес-служба відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газ у Європі коштує найдешевше за 10 років

За словами президента Володимира Зеленського, витрати на комуналку не можуть становити 50-90% від доходів домогосподарства.

Крім того, уряд поставив за мету вирішити питання своєчасного початку опалювального сезону.

На сьогодні субсидію розраховують залежно від доходу сім'ї на рівні двох прожиткових мінімумів на особу і витрат, які не перевищують 15% сукупного доходу такої родини. Тобто відсоток обов'язкового платежу для сімей з однаковим доходом на одну особу однаковий. Але розмір платежу залежить від сукупного доходу сім'ї. З початку року субсидії призначили 2803,3 тис. домогосподарств. У січні-червні сума призначених субсидій становила 916,9 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Українцям пообіцяли адекватну комуналку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі