середа, 25 вересня 2013 10:17

Українців хочуть штрафувати за погану якість грунту

Українців хочуть штрафувати за погану якість грунту
Депутати запропонували обкласти землевласників штрафом за зниження якості грунту. Фото: sdelki.ru

Норма про обов'язкову наявність проектів землеустрою може бути замінена умовою кожні шість років проводити лабораторні дослідження якості грунтів.

Як пише "Комерсант-Україна" в матеріалі "Грунт бережуть від виснаження", відповідний законопроект зареєстрували у Верховній Раді члени парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олег Кулініч (Партія регіонів), Степан Івахів (позафракційний) та Валерій Лунченко ("Батьківщина").

За зниження показників якості орендар повинен буде відшкодовувати збитки власнику землі і платити штраф, мінімальний розмір якого планується збільшити вдвічі - до 100 неоподатковуваних мінімумів - 1,7 тис. грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зовнішні запозичення для України різко подорожчали

Законопроект підвищує мінімальний термін оренди з чотирьох (ротація сівозміни) до 12 років. Найбільший термін залишається 50 років. Автори документа вирішили переглянути і форми орендної плати: замість грошовій, натуральній та відробітковій народні депутати пропонують лишити лише грошову.

Нагадаємо, за даними Державного агентства земельних ресурсів, від ерозії та інших несприятливих природних процесів необхідно захистити землі сільгосппризначення площею 1,7 тис. га.

Зараз ви читаєте новину «Українців хочуть штрафувати за погану якість грунту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі