понеділок, 31 січня 2022 14:57

Українці за тиждень купили ліків на "ковідну тисячу" майже на 90 млн грн

Українці за тиждень купили ліків на "ковідну тисячу" майже на 90 млн грн
Купити можна будь-які дозволені ліки. Фото: lexinform.com.ua

Українці за програмою "єПідтримка" за тиждень придбали лікарських засобів на суму майже 90 млн грн.

Програмою єПідтримка для придбання ліків вже скористались понад 7,35 млн людей, повідомляє Мінекономіки.

Українці віком від 60 років мають можливість придбати ліки за програмою "єПідтримка" від 24 січня.

"Загалом з початку запуску програми на картки українців перераховано 7,35 млрд грн. Майже 2 млрд грн з отриманих коштів громадяни вже витратили", - зазначив заступник міністра економіки України Олександр Грибан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ковідну тисячу" можна витратити на комуналку - Зеленський

Купити можна будь-які ліки, дозволені для застосування в Україні. Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги офлайн.

За час дії програми найчастіше українці витрачали "ковідну тисячу" на книжкові магазини – 705 млн грн, кінотеатри – 488 млн грн та театри, концерти та розважальні послуги – 249 млн грн, повідомляє Мінекономіки.

За третє щеплення від коронавірусу українцям додатково нараховуватимуть 500 грн у рамках програми "єПідтримка", заявив президент Володимир Зеленський.

Проєкт "єПідтримка" з виплати 1 тис. грн за вакцинацію двома дозами проти Covid-19 стартував у грудні. За ці гроші українці можуть придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, купити квитки на залізничні та авіаперевезення Україною, придбати книжки. Також з 24 січня вакциновані громадяни віком від 60 років зможуть витратити 1 тис. грн на ліки.

Зараз ви читаєте новину «Українці за тиждень купили ліків на "ковідну тисячу" майже на 90 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі