Українці менше купують та споживають круп.
"Щорічно попит на крупи падатиме на 2-3%", - прогнозує заступник директора Агрофірми "Поле" Олександр Томенко, пише AgroPortal.
За його словами, українці стежать за європейськими трендами.
"У Європі поширене швидке харчування. Це різноманітні мюслі, снеки, палички, кульки. Часто це те, що заливають молоком. Ми теж потихеньку будемо відмовлятися від круп", - каже Томенко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти найбільше дорожчали протягом минулого року
Найбільше крупи купують пенсіонери через низьку ціну.
"У великих супермаркетах сегмент круп поповнився новими видами - від булгура і кус-куса до більш екзотичних: чіа і кіноа. Якщо ще 5-10 років тому в магазинах у сегменті бобових можна було купити горох, то зараз ще сочевицю, нут, маш", - пояснює Томенко.
Українці з мінімалки на найнеобхідніші продукти витрачають 42,1%. Найменше грошей на їжу витрачають у Великій Британії та Ірландії – 7–7,3%.
Коментарі