пʼятниця, 02 квітня 2021 09:31

Українці можуть отримувати 7 тис. грн пенсії: назвали умови

Українці можуть отримувати 7 тис. грн пенсії: назвали умови
У солідарній системі планують прибрати диспропорцію між мінімальною і максимальною пенсією. Фото: unsplash

Українці зможуть отримувати 7 тис. грн пенсії, якщо одночасно працюватимуть 2 системи виплат - солідарна і накопичувальна.

Про це розповіла міністерка соціальної політики Марина Лазебна на каналі "Україна 24".

Солідарна пенсійна система діє зараз. Полягає в тому, що пенсіонери отримують виплати, відраховані з доходів працездатного населення. Накопичувальна система передбачає щомісячні обов'язкові відрахування із заробітної плати працівника, які він отримає потім у вигляді пенсії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсії та грошову допомогу виплачуватимуть лише через банки

"7 тисяч - це приклад того, як може виглядати пенсія з 2 джерел - солідарної системи, якщо там навести лад, і накопичувальної. І це можна зробити", - сказала вона.

Марина Лазебна назвала 3 кроки, які потрібно зробити для виплат цієї суми.

"У солідарній системі потрібно прибрати диспропорцію між мінімальною і максимальною пенсією, яка зараз досягає 10 разів. Друге - потрібно владнати прожитковий мінімум, до якого прив'язано все, і ми не можемо його підвищувати такими темпами, якими хотілося б. І третє - це накопичувальна система", - сказала вона.

Із 1 квітня 2021 року Пенсійний фонд збільшив пенсійний вік для жінок.

Зараз ви читаєте новину «Українці можуть отримувати 7 тис. грн пенсії: назвали умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі