пʼятниця, 26 жовтня 2018 18:48

Україна є багатою і перспективною нафтогазовою країною - Жеваго

Україна є багатою і перспективною нафтогазовою країною - Жеваго
Жеваго розповів про перспективи України. Фото: etcetera.media

Для реалізації перспективи більш широкого видобутку газу в Україні потрібні люди з досвідом нафтогазовидобування і технології.

Про це у програмі "Княжицький" на Еспресо.TV розповів бізнесмен, народний депутат Костянтин Жеваго.

"Ми, насправді, багата і перспективна нафтогазова країна. Звичайно, ми не Саудівська Аравія і не Росія. Але в Україні нафта і газ видобуваються майже сто років, ми мали пік видобутку в 1970-их роках, який в рази перевищував теперішній рівень", - сказав Жеваго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деякі іноземні інвестиції в Україні нагадують спекулятивні операції - Жеваго

За його словами, найбільші зараз видобувні території - це Полтавщина і Харківщина. Там є дуже велика перспектива видобутку. Для реалізації цієї перспективи потрібні люди з досвідом нафтогазовидобування і технології.

"Чому ми, якщо купуємо нафту та газ за долари не зможемо придбати технології за ці самі долари. Але потрібно, що були українці, які братимуть ці технології в свої руки, матимуть освіту, досвід та розуміння, як ці технології використовувати в нафтогазодобуванні та робитимуть нашу країну заможною та економічно розвинутою", - пояснив народний депутат.

Держава не може бути якісним власником, всі країни в світі приватизують свої підприємства. Про це у програмі "Княжицький" на Еспресо.TV розповів бізнесмен, народний депутат Костянтин Жеваго.

Зараз ви читаєте новину «Україна є багатою і перспективною нафтогазовою країною - Жеваго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі