вівторок, 18 жовтня 2011 12:57

Україна вступить до Митного союзу, якщо Європа не хоче інтеграції - Тігіпко

Україна вступить до Митного союзу, якщо Європа не хоче інтеграції - Тігіпко

Україна може стати членом Митного союзу, якщо Європейський союз відмовиться від інтеграції з Києвом.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в інтерв'ю газеті "День".

"Якщо від Європейського Союзу прозвучать абсолютно чіткі сигнали "ні", то ймовірність переорієнтації на Митний союз досить велика. Люди, які сьогодні хочуть бачити Україну в Митному союзі, можуть отримати дуже серйозний аргумент на користь тези про те, що потрібно рухатися в його бік", - сказав він.

Відповідаючи на питання, як влада буде виходити із ситуації у зв'язку з різкою критикою світового співтовариства, віце-прем'єр сказав: "Реформами - спрощенням податкового, митного та трудового законодавства, розробкою нового законодавства про банкрутство і так далі".

За його словами, щоб наблизитися до Євросоюзу, потрібно перш за все адаптувати вітчизняні закони до європейських норм і домовитися про створення зони вільної торгівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес розчарувався у Митному союзі: занадто великі черги і високі ставки

"Потрібно зробити всю роботу по синхронізації з європейськими законами, а потім починати говорити про підписання угоди по зоні вільної торгівлі з ЄС. Якщо будуть проблеми з демократією, то будемо говорити і про це", - сказав Тігіпко.

Він не став прогнозувати, чи стане судовий вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко перешкодою на шляху підписання угоди про асоційоване членство та створення зони вільної торгівлі з ЄС.

"Не знаю. Це покажуть подальші переговори. Ми поки що говоримо про перспективу, якої немає", - зазначив Тігіпко.

Зараз ви читаєте новину «Україна вступить до Митного союзу, якщо Європа не хоче інтеграції - Тігіпко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі