пʼятниця, 02 серпня 2013 17:53

Україна відновить співпрацю з МВФ - Мінекономрозвитку

Україна відновить співпрацю з МВФ - Мінекономрозвитку
У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі прогнозують відновлення співпраці з МВФ. Фото: tsn.ua

Україна відновить співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Таку думку висловив директор департаменту стратегічного планування розвитку економіки Міністерства економічного розвитку і торгівлі Євген Олейніков у ефірі Українського радіо.

"МВФ - це, по-перше, дуже дешеві кошти, а по-друге, це кошти в обмін на реформи. У принципі, нам це підходить, адже реформи нам необхідні. Інше питання, що, як ми знаємо, у МВФ є кілька умов, на які ми в тому обсязі просто піти не можемо, вони є для нас неприйнятними. Але все це обговорюється, вирішуються питання і врешті-решт, я думаю, ми відновимо співробітництво. У держави є боргові зобов'язання: як внутрішні, так і зовнішні. Хоча вперше за останні роки вдалося досягнути певного невеликого, але скорочення зовнішнього боргу, проте він залишається значним. На цьому етапі розраховувати, що ми зможемо якось одномоментно погасити... було би дуже добре. Але, вибачте, це якщо весь державний бюджет спрямувати туди. Зараз Міністерство фінансів виконує інше завдання - намагається розтягнути терміни погашення, зменшити боргове навантаження. У цьому питання співпраця з МВФ є дуже важливою" - сказав Олейніков.

За його словами, Україна дуже пунктуально виконує свої зобов'язання перед МВФ щодо обслуговування і погашення залучених коштів.

"Крім того, вони здійснюють моніторинг ситуації. Тому сказати, що ми не працюємо з МВФ, зачинили для них двері і повісили замок - такого немає і не може бути взагалі", - зазначив Олейніков.

Зараз ви читаєте новину «Україна відновить співпрацю з МВФ - Мінекономрозвитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі