субота, 29 червня 2013 14:57

Експерти зійшлись у думці: політика МВФ щодо України не зміниться з новим очільником Місії

Експерти зійшлись у думці: політика МВФ щодо України не зміниться з новим очільником Місії
Микола Георгієв. Фото: dt.ua

З призначення нового керівника Місії МВФ Миколи Георгієва в Україні нічого не зміниться.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловили президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко та експерт з питань бюджетної політики Асоціації міст України Олександр Слобожан.

"З моєї точки зору, радикально нічого не поміняється, адже це класична ротація. Він-то (Георгієв — ред.) представник МВФ, але ж основні рішення прийматиме не він, а їх будуть приймати, скажемо так, за кордоном", - зазначив Охріменко.

Він висловив припущення, чому на цю посаду призначили саме Георгієва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівником місії МВФ в Україні став болгарин

"Напевно, там вони вважають, що цей керівник простіше спілкуватиметься і працюватиме в Україні, бо він спеціаліст з таких країн, що розвиваються", - сказав експерт.

Водночас Слобожан додав, що безпосередньо для органів місцевого самоврядування та місцевих бюджетів в Україні зміна керівництва Місії МВФ кардинально не вплине на фінансування.

Як відомо, МВФ змінив керівника Місії в Україні. Замість Крістофера Джарвіса, що очолював Місію трохи більше року, спілкуватися з українським урядом від імені Фонду буде Микола Георгієв, що до того керував Місією МВФ у Молдові.

Зараз ви читаєте новину «Експерти зійшлись у думці: політика МВФ щодо України не зміниться з новим очільником Місії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі