понеділок, 04 квітня 2011 20:12

Україна швидше домовиться про вільну торгівлю із Сінгапуром, ніж з Європою?

Україна швидше домовиться про вільну торгівлю із Сінгапуром, ніж з Європою?

В України є шанс швидше домовитися зі Сінгапуром про створення зони вільної торгівлі, ніж з Європейським Союзом.

Таку думку висловив перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців Сергій Прохоров у ефірі Першого ділового каналу.

"В Сінгапурі традиційно вважають українські товари якісними та надійними, такими, що заслуговують на увагу. Це і є підґрунтям для розвитку перемовин стосовно  зони вільної торгівлі. Важливо, щоб у стислі терміни між двома державами була досягнута така домовленість. Під торговельні стосунки можна було б залучати інвестиції, мати поштовх для розвитку банківської сфери, розвитку фінансових стосунків. Можна було б залучити фахівців сінгапурської сторони для розвитку наших будівельних проектів. Будівельна галузь в Україні має серйозні досягнення, але вона потребує технічного переоснащення", - сказав він.

На його думку, Азійський регіон є привабливим для України з погляду розвитку економіки.

"Українські приладобудівники можуть розраховувати на те, що і у В'єтнамі, і у Сінгапурі будуть використовуватися наші прилади у суднобудівельній галузі. Розвиток обміну технологіями будівництва дозволить нашим будівельникам долучитися до висотного будівництва, яким славиться Сінгапур.  Далі розвиток інноваційних технологій, нанотехнологій - це, зокрема, співробітництво з Брунеєм, який має величезний інноваційний фонд – 37 мільярдів доларів, це найбільший інноваційний фонд у світі", - зауважив Прохоров.

"Якщо казати про В'єтнам, то це співробітництво у телекомунікаційній галузі, освітній, машинобудуванні, авіабудування. І це дуже серйозне просування на цей ринок. Дуже приємно, що президент України і президент В'єтнаму погодилися, що держави приречені на успіх, тому що немає розбіжностей у підходах до економіки, нема між нашими державами конкуренції на світовому ринку, тому можна спокійно розвивати співробітництво, залучати інвестиції в'єтнамські в Україну, а українські – до В'єтнаму", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Україна швидше домовиться про вільну торгівлю із Сінгапуром, ніж з Європою?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі