понеділок, 05 лютого 2018 07:35

Україна посіла останнє місце за рівнем економічної свободи

Україна посіла останнє місце за рівнем економічної свободи
Україна за рівнем економічної свободи у Європі розташувалася на останній, 44-й, позиції. Фото: uprom.info

Україна посідає 150-те місце у світі за рівнем економічної свободи на 2018 рік. А у Європі розташувалася на останній, 44-й, позиції.

Про це йдеться у звіті аналітичного центру Heritage Foundation, який зробив дослідження у 186 країнах, повідомляє "Голос Америки".

Зазначається, що більшість європейських економік визначені як "здебільшого вільні" або "помірковано вільні". І лише 5 країн – Молдова, Росія, Білорусь, Греція та Україна – названі у звіті "здебільшого невільні".

У документі також підкреслюється, що "українська економіка, де домінують олігархи, сповільнилась ще до того, як у 2014 році Росія окупувала Крим, а агресія у східній частині країни значно зруйнувала економічний ріст".

Однак порівняно з минулим роком, загальні показники української економіки покращилися. Краща ситуація спостерігається за такими показниками: ефективність судової системи, урядові витрати, податкове навантаження, здоров'я фінансової системи, свобода інвестицій, свобода ведення бізнесу, монетарна свобода, свобода праці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна піднялась у світових рейтингах

За умови проведення всіх необхідних реформ, Україна могла б мати 6-8% економічного зростання на рік. Однак 2018 року слід чекати всього 3%.
"Якщо економіка щорічно зростає на 7 відсотків, через десять років ВВП країни збільшується удвічі. У такому випадку зарплата українців у доларовому еквіваленті подвоїться", - повідомив аналітик Atlantic Council і професор Джорджтаунського університету Андерс Ослунд.

Зараз ви читаєте новину «Україна посіла останнє місце за рівнем економічної свободи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі