понеділок, 15 жовтня 2012 17:02

Україна платитиме трохи більше $400 за російський газ - прогноз

Україна платитиме трохи більше $400 за російський газ - прогноз
Дмитро Марунич: Середня ціна буде трохи меншою за 400 доларів. Фото: obozrevatel.com

На початку 2013 року ціна на російський газ для України становитиме трохи менше 400 за тис. куб. м, а потім виросте.

Такий прогноз озвучив директор Інститут енергетичних досліджень Дмитро Марунич у ефірі Першого ділового каналу.

"Середня ціна на початку року буде трохи меншою за 400 доларів. Була від'ємна динаміка світових цін на нафту, тому на початку 2013 року ціна на газ зкоректується у бік зменшення. Далі світові ціни на нафту продемонструють зростання, тому середня річна ціна, якщо не зможемо домовитися з "Газпромом", буде трохи вищою за 400 доларів за тисячу кубометрів", - сказав він.

За його словами, в разі, наприклад, створення консорціуму на базі української газотранспортної системи російський раз може подешевшати для України до $250-270 за 1 тис. куб. м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аграріям не вистачає 250 мільярдів гривень фінансування - банкір

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що приєднання України до Митного союзу дозволить знизити ціну на російський газ до $160 за 1 тис. куб. м.

Зазначимо, заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Макуха повідомив, що Україна досі не погодила обсяг закупівлі російського газу на 2013 рік.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості прогнозують, що ціна на російський газ для України в І кварталі 2013 року очікується на рівні близько $432 за тис. куб. м.

Зараз ви читаєте новину «Україна платитиме трохи більше $400 за російський газ - прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі