пʼятниця, 12 жовтня 2012 10:19

"Газпром" потирає руки: зима буде ще холоднішою, Європа хотітиме більше газу

"Газпром" потирає руки: зима буде ще холоднішою, Європа хотітиме більше газу
Сергій Купріянов очікує, що попит споживачів на паливо виросте. Фото: gazprom.ru

"Газпром" очікує, що майбутня зима буде холоднішою за попередню, і що попит споживачів на паливо виросте.

Про це заявив офіційний представник концерну Сергій Купріянов.

Минулої зими на початку лютого європейські країни звинуватили "Газпром" в різкому скороченні поставок. Деякі держави стверджували, що скорочення досягало 30% від заявлених обсягів. Концерн звинуватив спочатку Україну у відборі зайвого газу, а потім - Європу в завищенні "хотілок". Пізніше "Газпром" визнав, що обсяги поставок довелося знизити на 10%.

Київ відкинув звинувачення у відборі зайвого газу. В ЄС попит на газ дійсно виріс через холодну зиму. Поставки були відновлені в запитуваних європейцями обсягах в кінці лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Присяжнюк каже, що селянам вже заплатили більше 116 мільйонів за корів

У кінці березня ділові ЗМІ повідомили, що "Газпром" не зміг задовольнити запити ЄС, так як видобуток газу досяг граничних показників, і збільшувати обсяги у монополії не було можливості. Джерела газети "Ведомости" пояснювали, що найбільші родовища "Газпрому", в тому числі Уренгойське і Ямбурзьке, запущені 30 років тому, виснажуються.

Концерн не збільшував технічні потужності через те, що вони і так перевищували попит. У компанії порахували, що разове сезонне зростання попиту не змогло би компенсувати витрати, витрачені на введення нових родовищ.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" потирає руки: зима буде ще холоднішою, Європа хотітиме більше газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі