пʼятниця, 12 жовтня 2012 15:56

"Чономорнафтогаз" збільшив видобуток українського газу на 15%

"Чономорнафтогаз" збільшив видобуток українського газу на 15%
У липні-вересні "Чорноморнафтогаз" видобув 300,9 млн куб. м газу. Фото: svitlytsia.crimea.ua

У січні-вересні цього року Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" збільшило видобуток природного газу в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 14,7% або 108 млн куб. м.

Про це повідомила прес-служба Ради міністрів Криму.

"Усього за дев'ять місяців було видобуто 843 млн куб. м. Основний приріст одержано у третьому кварталі після того, як за рахунок активних робіт на шельфі компанія переступила історичний максимум добового видобутку на чорноморських родовищах - 3 млн куб. м", - сказано в повідомленні.

У липні-вересні "Чорноморнафтогаз" видобув 300,9 млн куб. м, що на 18,2% або 46 млн кубометрів більше, ніж за аналогічний період 2011 року. Роботи із завершення облаштування Штормового і Архангельського родовищ, капітальний ремонт свердловин на Голіцинському родовищі стали основними причинами зростання видобутку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аграріїв кредитують під 24%, розвивати галузь неможливо - експерт

"Більш значного збільшення видобутку в "Чорноморнафтогазі" очікують після введення в експлуатацію Одеського і Безіменного родовищ газу. Завдяки можливостям високотехнологічних СПБУ, перша з яких - "Петро Годованець" - почала роботу 1 червня, друга приступить до роботи в четвертому кварталі цього року видобуток газу в 2012 році планується на рівні 1,17 млрд куб. м, а в наступному - уже 1, 65 млрд куб. м. Зростання в 500 млн куб. м, що становить чверть річного споживання газу в Криму, буде здійснюватися за рахунок продовження освоєння Одеського і Безіменного родовищ газу з використанням високотехнологічних СПБУ", - зазначено в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «"Чономорнафтогаз" збільшив видобуток українського газу на 15%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі