пʼятниця, 01 лютого 2013 16:41

Україна може зменшити споживання газу до 40 мільярдів кубів - експерт

Україна може зменшити споживання газу до 40 мільярдів кубів - експерт
Фото: glavcom.ua

За умови ринкових відносин на внутрішньому газовому ринку Україна може скоротити споживання газу до 40-45 млрд куб. м на рік.

Таку думку висловив незалежний експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут у ефірі "Ера-FM".

"Економіка може сама визначити, скільки їй того чи іншого енергоносія потрібно. А завдання уряду в першу чергу створити такі конкурентні умови і тарифні моделі, які би дозволили не штучно субсидувати різні сектори енергетики один за рахунок іншого, а конкурувати один з одним ... Збалансовані ціни на ринку і конкуренція призведуть до того, що Україна поступово вийде на сумарний обсяг споживання із сьогоднішніх 53 мільярдів кубометів до 40-45 мільярдів", - сказав Нарбут.

За його словами, в ринкових умовах має бути створений регулятор.

"Без тарифної політики, без створення регулятора, який би займався питаннями вартості природного газу для кінцевого споживача та інших елементів ринкової газової моделі, швидко прийти до зменшення обсягів споживання прийти нам буде складнувато", - вважає Нарбут.

Зараз ви читаєте новину «Україна може зменшити споживання газу до 40 мільярдів кубів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі