вівторок, 17 травня 2011 14:32

Україна більше не співпрацює з МВФ - експерт

Україна більше не співпрацює з МВФ - експерт

Україна фактично припинила співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Таку заяву сьогодні зробив перший заступник міністра праці та соціальної політики України у 2005-2010 роках Павло Розенко під час прес-конференції.

"На сьогоднішній день фактично припинено співпрацю України з МВФ", - сказав він.

Розенко нагадав, що однією з головних умов отримання Україною чергового траншу кредиту МВФ є проведення пенсійної реформи в країні.

"Це неприємний факт для Україні і сигнал, що в нашому господарстві робиться щось не те, якщо така авторитетна організація, як МВФ, фактично припиняє співпрацю з Україною", - додав експерт.

На думку Розенка, пенсійна реформа в Україні повинна бути проведена негайно, "але не в тому вигляді, в якому її сьогодні бачить уряд". Він підкреслив, що зобов'язанням перед МВФ мало передувати вироблення ідеології пенсійної реформи.

"Це питання політичної відповідальності - чому були взяті саме ці зобов'язання", - підкреслив він і додав, що "Міжнародному валютному фонду можна було запропонувати нормальний варіант пенсійної реформи, яку було б реально здійснити в Україні".

У свою чергу член Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Віктор Лисицький зазначив, що МВФ "некоректно вчинив", сформулювавши вимогу про проведення пенсійної реформи.

Зараз ви читаєте новину «Україна більше не співпрацює з МВФ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі