четвер, 10 травня 2018 10:56

Українцям стало вигідніше тримати депозит

Українцям стало вигідніше тримати депозит
У Нацбанку наголошують, що темпи приросту депозитів мають потенціал до прискорення через суттєве зростання номінальних доходів українців. Фото: Деловая столица

В Україні для населення призупинили зниження ставок за гривневими депозитами.

Відповідне рішення — це відповідь на жорстку монетарну політику Нацбанку. Протягом останніх 5 місяців вартість 12-місячних вкладів фізосіб у гривні зберігається на рівні 14,2%, повідомили у прес-службі НБУ.

Крім цього, в Україні продовжується повільне зниження ставок за валютними депозитами. Вони досягли історичного мінімуму - вартість 12-місячних депозитів в доларах США скоротилася на 0,3 п п, до 3,3% річних.

Незначно, до 15,5% річних, зросли ставки корпораціям за гривневими кредитами. Ставки по кредитам населенню збільшилися на 0,4 п п. У січні-березні 2018-го обсяги банківських вкладів населення зросли на 2% за фіксованим на початок року курсу до 475 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк спростив виведення валюти за кордон

Гривневі депозити збільшилися на 3,2%, валютні - на 0,8% в доларовому еквіваленті.

У Нацбанку наголошують, що темпи приросту депозитів мають потенціал до прискорення через суттеве зростання номінальних доходів українців.

Водночас депозити юросіб скоротилися на 4,8% до 398 млрд грн. Приріст коштів юросіб на 3,8% у гривні був зафіксований лише в держбанках, крім ПриватБанку. В іноземній валюті - у приватних банках і ПриватБанку - на 6,7% і 1,3% в доларовому еквіваленті.

В Україні на депозити фізосіб припадає понад 40% всього банківського фондування.

Зараз ви читаєте новину «Українцям стало вигідніше тримати депозит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі