четвер, 24 травня 2012 15:11

Україна поставить Індії ракети Р-27 на $250 мільйонів

Україна поставить Індії ракети Р-27 на $250 мільйонів
Початок поставок ракет за контрактом - 3-й кв. 2012 року. Фото: warsonline.info

Державна акціонерна холдингова компанія (ДАХК) "Артем" (Київ) в 2012-2013 роках забезпечить на замовлення Міністерства оборони Індії поставки авіаційних керованих ракет середньої дальності класу "повітря-повітря" на суму близько $250 млн.

"Зараз укладено контракт на поставку ракет Р-27 для Міністерства оборони Індії. Сума контракту в розмірі 246 мільйонів доларів дозволяє повністю завантажити трудові і виробничі потужності компанії на період 2012-2013 років", - повідомив президент-голова правління ДАХК "Артем" Станіслав Смаль.

Початок поставок за контрактом - 3-й кв. 2012 року. Умови контракту передбачають постачання обладнання для технологічного обслуговування продукції, що поставляється і навчання фахівців ВПС Індії, уточнив він.

"Враховуючи ту обставину, що на озброєнні ВПС Індії стоять літаки російського виробництва, які, в тому числі, озброєні ракетами виробництва ДАХК "Артем", є потреба в їх поставках і, відповідно, постійній співпраці з Міноборони Індії", - зазначив співрозмовник агентства.

Смаль нагадав, що ДАХК "Артем" є єдиним на території СНД виробником керованих ракет середньої дальності класу "повітря-повітря" (Р-27-ІФ) різних модифікацій, які застосовуються для озброєння всіх типів літаків МіГ-29, Су-27, Су -30 виробництва РФ.

"Керівництвом компанії на рівні російсько-української міжурядової комісії з питань військово-технічного співробітництва обговорювалася тема створення спільного підприємства. Даним питанням сьогодні займаються відповідні державні структури", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Україна поставить Індії ракети Р-27 на $250 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі