пʼятниця, 23 серпня 2013 19:45

"Україна може прив'язати бразильську економіку до себе " - представник бразильської діаспори

"Україна може прив'язати бразильську економіку до себе " - представник бразильської діаспори
Віторіо Соротюк Фото: old.mfa.gov.ua

"Українська громада Бразилії є вже бразильці, - таку думку висловив в коментарі для Gazeta ua Віторіо Соротюк, професор, делегат від українців Бразилії на Х-му Світовому Конґресі Українців, який відбувся у Львові з 20 по 22 серпня.

"Більша частина тамтешніх українців вже три-чотири покоління живуть, - продовжує він. - Мої предки виїхали до Бразилії в 1896 році. Це ж більше століття тому. У Бразилії етнічних українських десь півмільйона. Нині більшість українців живуть в містах. Бразильська економіка стрімко росте, але проблеми є такі як і в усього світу. В основному українці це середній клас".

На його думку українські бразильці зацікавлена в тому, щоб більше студентів з Бразилії приїжджали до України на навчання. "Мова йде як про гуманітарні професії — мова та історія, так і точні науки. Бразильска космічна сфера багато в чому зав'язана на Україні — на Дніпропетровську. Тому ми зацікавлені , щоб бразильські українці навчались в цій сфері. Це було б вигідно і для України, яка таким чином може прив'язувати бразильських спеціалістів до свої виробничих потужностей".

Бразильський професор вважає, що глобалізація не тільки розмиває українську ідентичність в інших країнах, але й допомагає їх збереженню. "Сьогодні нам допомога інтернет. За його допомогою можна проводити навіть уроки української мови з викладачами з України. Тому в цьому плані глобалізація навіть грає за нас", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «"Україна може прив'язати бразильську економіку до себе " - представник бразильської діаспори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі