середа, 29 серпня 2012 12:23

У вересні картопля коштуватиме 2-2,5 гривні - експерт

У вересні картопля коштуватиме 2-2,5 гривні - експерт
Прогнозується, що оптова ціна картоплі становитиме 2 гривні. Фото: gorenje.ua

Цього року українські фермери зберуть 19 млн тонн картоплі. На ринках країни її можна буде купити за 2,5 грн.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла кандидат економічних наук, консультант Інституту розвитку аграрних ринків Наталія Сеперович.

"У вересні ціна у сільгоспвиробників становитиме 1 гривню і нижче. А оптова ціна на оптових ринках становитиме 2 гривні. Роздрібна ціна буде 2-2,5 гривні. В залежності від якості, від сорту картоплі", - зазначила вона.

За її словами, більш дешевою картопля буде у Волинській, Рівненській, Львівській, Чернігівській, Київській областях, бо там її вирощують і витрати на транспортування не значні. В інших регіонах – дорожче, але не більше ніж 2 грн, додала Сеперович.

Зараз ціна на картоплю вроздріб коливається від 2 до 10 гривень за кілограм. Ціни відрізняються від прогнозованих бо ще не всі фермери зібрали врожаї.

Із слів експерта видно, що картопля цього року не буде дефіцитом. У вересні та на початку жовтня серед продавців буде велика конкуренція. Ціни впадуть. Варто чекати кінця вересня - у цей період, зазвичай, ціна найнижча.

Нагадаємо, раніше заступник міністра аграрної політики та продовольства Олександр Сень заявив, що цього року в усіх категоріях господарств посаджено 1,432 млн га картоплі, що дасть змогу зібрати врожай близький до минулорічного - 23 млн тонн.

Зараз ви читаєте новину «У вересні картопля коштуватиме 2-2,5 гривні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі