вівторок, 07 серпня 2012 11:51

У Присяжнюка заявили, що картоплі буде вдосталь і за "належною" ціною

У Присяжнюка заявили, що картоплі буде вдосталь і за "належною" ціною
Олександр Сень: Площа посадки картоплі в цьому році становить 1,4 мільйона гектарів. Фото: minagro.gov.ua

Цього року в усіх категоріях господарств посаджено 1,432 млн га картоплі, що дасть змогу зібрати врожай близький до минулорічного -  23 млн тонн.

Про це повідомив заступник Міністра аграрної політики та продовольства Олександр Сень.

"Площа посадки картоплі в цьому році становить 1,4 мільйона гектарів, що на рівні минулого року. Погодні умови в основних регіонах, де вона вирощується, – північних та центральних областях – можна визначити як задовільні. Це дає можливість очікувати виробництво картоплі (за даними регіонів) в обсязі близько 23 мільйонів тонн", - цитує його слова прес-служба Міністерства аграрної політики..

Він також зауважив, що українці щороку в середньому споживають тільки третину від цього обсягу - 6 млн тонн. Отже,  пропозиція картоплі на ринку є достатньою, що дасть можливість забезпечити споживчий попит українців, додав заступник міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна до 6 серпня намолотила майже 24,7 мільйона ??тонн зерна

Фахівці Міністерства також підкреслюють, що незважаючи та те, що із загального обсягу виробництва картоплі близько 97% вирощується в особистих селянських господарствах, овоче та картоплесховищами здійснюються необхідні заходи щодо її закупівлі та зберіганню.

Це, в свою чергу, дає можливість утримувати ціни на картоплю на належному рівні.

Зараз ви читаєте новину «У Присяжнюка заявили, що картоплі буде вдосталь і за "належною" ціною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі