неділя, 20 грудня 2020 01:57

У світі відновилося зростання торгівлі

У світі відновилося зростання торгівлі

Світова торгівля товарами відновилася в третьому кварталі, збільшившись на 11,6% в порівнянні з попереднім кварталом, але все ж поступається на 5,6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. За перші три квартали показник впав на 8,2% в річному обчисленні, повідомляє Світова організація торгівлі (СОТ).

Зазначено, ріст торгівлі, що розпочався, пов'язаний з тим, що Північна Америка, Європа і інші регіони послабили карантинні обмеження.

"Відновлення також підтримувалося великими заходами податково-бюджетної і грошово-кредитної політики в основних економіках, а також адаптацією в ключових секторах", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступний рік буде катастрофічним - ООН

У третьому кварталі цього року експорт товарів з Північної Америки (+ 20,1%), Європи (+ 19,3%) та Азії (+ 10,1%) значно виріс і досяг двозначного зростання. Згідно з даними з імпорту, в порівнянні з другим кварталом значно зріс імпорт товарів у Північну Америку (+ 16,6%) і Європу (+ 15%), але імпорт в усьому світі скоротився в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттериш заявив, що наслідки пандемії Covid-19 можуть спричинити найсильніший економічний спад у світі за останні 80 років.

Зараз ви читаєте новину «У світі відновилося зростання торгівлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі