четвер, 10 березня 2022 03:09

У Росії хочуть "віджати" майно Apple, IKEA, Microsoft, McDonald's

У Росії хочуть "віджати" майно Apple, IKEA, Microsoft, McDonald's
Перелік компаній, які призупинили роботу в РФ, направили до Генпрокуратури. Фото: pixabay.com

У Росії можуть націоналізувати майно компаній, які оголосили про припинення роботи в країні у звʼязку із військовим вторгненням РФ в Україну.

До списку потрапили Volkswagen, Apple, IKEA, Microsoft, IBM, Shell, McDonald's, Porsche, Toyota, H&M та інші, повідомив глава "Громадської споживчої ініціативи" Росії Олег Павлов російським "Известиям".

"Безперечно, список є відкритим. Як тільки з'являються компанії, які заявляють про звільнення без надання російським споживачам гарантій, вони туди вносяться. Відповідно, щодо них будуть застосовуватися адміністративні, кримінальні та судові процедури", - зазначив Павлов.

За його слоавами, влада має єдину позицію щодо закриття іноземним бізнесом своїх підприємств у Росії, а до роботи над списком долучать правоохоронні органи, Мінпромторг і Роскомнадзор. Відповідний перелік направили в російський уряд та Генпрокуратуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тютюнові гіганти Philip Morris та British American Tobacco не йдуть з РФ

"Потрапляння до антисанкційного чорного списку означає для компанії-порушника та її керівництва реалізацію наступних ризиків: арешт рахунків та активів, запровадження зовнішнього управління, націоналізацію майна. Також керівництво цих підприємств може бути притягнуте до кримінальної відповідальності за навмисне банкрутство та шахрайство у особливо великому розмірі", - сказав Павлов.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «У Росії хочуть "віджати" майно Apple, IKEA, Microsoft, McDonald's». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі